GAIS-LBoIS

Inför GAIS-Landskrona

På lördag ställs GAIS inför en mycket viktig match mot Landskrona BoIS. Flera av oss minns säkert det allsvenska kvalet 2005 då vårt lag drabbades samman mot just Landskrona. Den första kvalmatchen spelades hemma på ”Gamla Gamla Ullevi” den 26:e oktober. GAIS hade som omväxling stora problem med skadade spelare, vilket ledde till att förstatränaren Roland Nilsson själv hoppade in och spelade i matchen. Inför 7600 åskådare såg GAIS ut att vinna med 2-0, dock lyckades skåningarna reducera i minut 91 och slutresultatet blev 2-1. Ett mål på bortaplan innebar att Landskrona bara behövde vinna med 1-0 på hemmaplan för att säkra det allsvenska kontraktet.

 

Returen blev en riktig rysare, GAIS-försvaret fick slita hårt och det blev inte bättre när den dåvarande GAIS-spelaren Wilton Figuereido blev utvisad efter ett tveksamt domslut. Efter 90 minuter spelade, var ställningen fortfarande 0-0 och trotts att Landskrona lyfte hela laget, med en spelare mer, räckte inte detta för att få hål på det krigande GAIS-försvaret. Slutresultatet blev 0-0, vilket innebar att GAIS var tillbaka i Allsvenskan där klubben skulle få spela sin 48:e säsong. Alla spelare gjorde en stark insatts, särskilt målvakten Dime Jankulovski som trotts skada, stod för bland annat en dubbelräddning.

 

Inför lördagens match står mycket på spel och därför vädjar vi i Makrillarna alla GAIS:are att komma till Gamla Ullevi och heja fram vårt lag till en seger! COYG!

 

ADRESS: Berättelsegatan 1

42242 Hisings Backa

 

Phone: 0728-619216

Email: info@makrillarna.org