Attentat spelar GAIS-låtar på Makrillarnas jubileumsfest

Jo, det är sant – Attentat kommer att spela på Makrillarnas jubileumsfest lördagen den 19 mars. För första gången sedan sent 90-tal kommer det legendariska punkbandet från Göteborg att spela låtar som ”Idag är det GAIS” och ”Här e gaisarna från götet”. Makrillarna firar sitt 60-årsjubileum vilket sker på Allégården i Haga några Henri Sillanpää-utsparkar från Järntorget.

Eftermiddagen och framför allt kvällen innebär mycket mat, dryck och musik där Attentat blir kvällens höjdpunkt.

Makrillarna hade ju egentligen tänkt genomföra sin 60-årsfest under 2021 men en pandemi kom emellan. Redan då var Attentat på gång och de har hållit fast vid sitt löfte när jubileumsfesten genomförs lördagen den 19 mars.– Vi är inget GAIS-band utan ett band som älskar GAIS, säger Jönsson som är sångare i Attentat.

När bandet har spelat live har åtskilliga fans bett bandet att spela de grönsvarta låtar som Attentat spelade in och gav ut på skiva mot slutet av 90-talet.– Folk har varit framme hos mig på väldigt många spelningar och sagt att ”kan ni inte köra den eller den låten?” men vi brukar inte göra det av förklarliga skäl. Man vill inte blanda ihop det, säger Jönsson.– Men i och med att det här är en GAIS-fest som hyllar Makrillarna och Makrillarna fyller år, ja då vill vi göra det just därför. Det här giget kommer inte att bli en som vanlig Attentat-spelning utan verkligen bara för gaisare och de som håller på GAIS, säger han.– Det måste vara skittråkigt att se oss om man inte håller på GAIS!

Attentat kommer att köra ett antal GAIS-låtar men hur många det blir vet inte Jönsson.– Men det blir en hel del och blandat med det folk vill höra. Folk får ropa efter låtar, som inte är GAIS-låtar, så kör vi några sådana också, säger han.

Självklart har bandet börjat repa de grönsvarta låtarna.– Det är förvånansvärt hur bra det satt! Vi behövde bara köra igenom det kanske två gånger. Det satt som en smäck! Och det var jävligt roligt att spela – det trodde jag inte, säger Jönsson.– Men jag märkte också att jag inte riktigt kunde alla texter. Vilket är en skam. Men gubbarna kunde spela i alla fall. Sedan får vi se hur det blir med texterna.

Publiken på jubileumsfesten kommer säkert att hjälpa Jönsson med texterna – om det skulle behövas – lördagen den 19 mars på Allégården i Haga i Göteborg.

Det är en kväll, en jubileumsfest och en spelning som du absolut inte vill missa. För första gången sedan 1998 spelar Attentat GAIS-låtar live och vem vet – det blir kanske för sista gången.

Mat, dryck och musik. För bara 350 kronor. Här köper du din biljett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *