Makrillarna ska klä derbyt i grönsvart

Makrillarna ska klä derbyt i grönsvart

Med två segrar i ryggen för GAIS växer förhoppningarna inför Originalderbyt i Göteborg. Detta är självklart något som supporterföreningarna hoppas kommer locka extra publik till Gamla Ullevi.

Inom Makrillarna förbereder man sig nu för att ta emot både trogna och nya supportrar för att klä dem i grönsvart. GAIS har varit i kontakt med Makrillarnas souveniransvarige Henrik Ståhl om deras förberedelser inför derbyt.

I vintras blev det känt att GAIS inledde nytt samarbete med Stadium kring officiella souvenirer. För bara några veckor sedan blev det även känt att Makrillarna blir officiell souvenirpartner till GAIS vilket innebär att de kommer stötta GAIS i souvenirförsäljningen. Nu är förberedelserna stora inför derbyt då det väntas mycket publik som enligt Henrik Ståhl ska kläs i grönsvart:

Hur förbereder sig Makrillarna inför derbyt?

– Efter att vi inlett ett samarbete med GAIS kring souvenirer har vi valt att satsa mycket på just souvenirerna. Eftersom derbyt lockar en stor andel supportrar som endast går på de större matcherna är det många av dessa som inte gått på länge och behöver uppdatera sitt souvenirförråd. Därför är detta ett otroligt viktigt tillfälle att skrapa ihop extrapengar till GAIS och dess supporterföreningar. För att spetsa sortimentet lite kommer vi släppa en ny kollektion som vi valt att kalla “True GAIS Support” som kommer finnas tillgängligt på derbyt.

Hur kommer du själv förbereda dig inför derbyt?

– Jag själv kommer ha fullt upp med souvenirerna och annat praktiskt arbete, men får jag en stund över blir det nog en sväng över till Flying Barrel och värma upp med andra makrillar.

Vad tror du vi kommer se för match?

– Jag tror ÖIS kommer vara pigga i starten och sätta press mot vårt mål, men sen blir lillebror trött och storebror kommer mala ner motståndet rejält vilket slutar i en 3-0 seger till atleterna.

Något du vill hälsa supportrarna?

– Jo, det är givetvis obligatorisk närvaro på torsdag för alla gaisare. Se även till att ta med potentiella gaisare och tvinga på dem lite souvenirer från Makrillarna och GAIS.

Från GAIS sida hoppas vi självklart att du följer Henriks instruktioner. Vi ses på derbyt på torsdag, 11/5 kl. 19.00, och missa inte att ekipera dig i klubbens färger.

Text: Philip Morsten

Inför matchen

Detaljerna

Vad: ÖIS FF-GAIS.

När: Torsdag 11/5 kl. 19.00.

Var: Gamla Ullevi.

Domare: Robert Daradic, Helsingborg.