Emil Wahlström vill ta täten i GAIS Utdrag från gais.se.

För drygt tre månader sedan stod det klart att den rutinerade mittbacken Emil Wahlström skrivit på för GAIS. Efter 16 år på Hisingen flyttar den lugna och sympatiska mittbacken till fastlandet och Grönsvart. GAIS.se tog ett snack med Emil om hans första intryck av klubben och förväntningarna på säsongen. Emil Wahlström är ett bekant namn för den som följt Allsvenskan det senaste decenniet. I 16 år har han varit en nyckelspelare i BK Häcken och han har gjort över 300 matcher för hisingsklubben. När Emils kontrakt gick ut i höstas var det många klubbar som var intresserade av den meriterade backen där valet tillslut föll på GAIS. Varmt välkommen till GAIS! Hur känns det att vara här? – Det känns jätteroligt! I början handlar det mycket om att träffa och lära känna alla. Jag känner Alexander Angelin, Karl Bohm, Damir Mehic och Niclas Andersén sedan innan och det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen. Vad är ditt första intryck av spelartruppen och ledarstaben? – Alla är jättetrevliga och välkomnande. Det är en väldigt bra och entusiastisk stämning i omklädningsrummet. Det är tydligt att alla i laget har väldigt roligt tillsammans, det är inga grupperingar utan man umgås och pratar med alla de andra spelarna. Sedan är det en lite yngre spelartrupp än vad jag är van vid vilket är roligt. Hur kom det sig att du valde GAIS? – Jag pratade med Bosko ganska tidigt och kände till hans intresse. Jag fick snabbt en känsla av att Bosko verkligen var intresserad och GAIS är ju något av en sovande storklubb, det finns väldigt mycket historia och intresse kring klubben. Jag har mött GAIS många gånger och de brukar alltid ha ett bra lag, det kändes som en helhet som passade mig. Jag hade erbjudanden från utländska klubbar som jag tackade nej till, en anledning är att jag älskar Göteborg och har starka band till staden. Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare? – Jag skulle säga att jag är en lugn försvarsspelare med bra speluppfattning och bra fötter. Jag tycker även att jag utvecklat mina ledaregenskaper, jag är bra på att samarbeta och är verbal på planen. Min starkaste egenskap är att jag sprider ett lugn och en trygghet till laget. Det är viktigt som försvarare att kunna sätta tryggheten. Och som person? – Jag är en lugn person, både på och vid sidan av plan men ändå ganska social. Jag kanske inte är den som dansar omkring i omklädningsrummet men jag tar för mig, pratar och diskuterar med människor. Det är något man lärt sig när man mer eller mindre är uppfödd i ett omklädningsrum bland alla sorters människor. Vad är din ambition med GAIS? – Min ambition, och det jag ser fram emot, är att få vara med och utveckla något tillsammans med klubben och laget. Jag har länge spelat på hög nivå och jag vill ta med mig mina erfarenheter och ge något till klubben. Jag vill inte bara vara den som utvecklas med gruppen utan den som tar täten i det långsiktiga byggandet av något bra i klubben. GAIS är i en långsiktig process av att bygga upp en stabil grund och jag ser verkligen fram emot att kunna få förtroendet att hjälpa till på alla punkter jag kan och vara en betydande del i det arbetet. Hur tror du att det går i år? Skjut från höften! – Jag ser det som att vi har goda chanser att få en väldigt positiv säsong. Vi har ett lag med skickliga spelare och mycket talang. I Superettan så svänger det mycket, ett lag som hamnar i botten ena året kan vara med och slåss i toppen nästa. Kan vi få till en solid grund och en trygghet att bygga vidare på så kommer det gå bra. I det arbetet vill jag bidra med min rutin, ålder och vilja att hjälpa till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *