Utdrag ur Makrillen: Agneta Svensson tar plats som ny ordförande i Makrillarna

Vid Makrillarnas årsmöte på internationella kvinnodagen i år valdes Agneta Svensson till Makrillarnas första kvinnliga ordförande. Agneta har andats fotboll genom hela livet då hon utöver eget spel i Härryda IF även jobbat på Göteborgs Fotbollförbund och därigenom lärt sig vikten av en stabil akademi. Nu vill Agneta knyta fler medlemmar till föreningen för att tillsammans stötta GAIS och dess akademi till nya höjder.

Vem är Agneta Svensson och hur ser hennes bakgrund ut?
– Jag är en 61-åring med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag är barnskötare i grunden men jag har just nu fackligt uppdrag på Kommunal Sektion Härryda.
Min fotbollskarriär började när jag var 12 år gammal och debuterade 1969 för Landvetter IF:s damlag. 1972 var jag med och bildade ett damlag i Härryda IF. Sedan dess och fram till och med 2015 har jag suttit med i Härrydas styrelse som ledamot, sekreterare och ordförande. Under tiden var jag även tränare för fotbollsskolan och ett flicklag.

-Under 70- och 80-talet jobbade jag även som administratör för Göteborgs Fotbollförbund och hade då hand om fotbollsskolan och externa utbildningar. Under dessa år arbetade jag med de två stora förebilderna Roger Fridlund och Roger Gustavsson som båda lärde mig förstå vikten av ett bra ungdomsarbete i föreningar. Just nu sitter jag i valberedningen för Göteborgs Fotbollförbund och är även sekreterare i IK Hindås.

När började du följa GAIS?
-Jag var 10 år när jag fick följa med min kompis bror till en GAIS-match där jag fick se spelare som Pålle, Apell och Bloom som snabbt blev mina favoriter. Den goda stämningen bland supportrarna gjorde att jag fortsatte gå på matcherna.

Hur kom du i kontakt med Makrillarna?

-Under mina år som gaisare mest suttit ner på sittplats. Det var för ca 4 år sedan som jag och min dotter hängde med i Makrillbussen på en bortamatch då en mycket god stämning och ett gott mottagande gjorde att vi hängde med på fler resor. När jag sedan fick förfrågan om att hjälpa till i Makrillarna var svaret självklart “ja”. Och på den vägen har det fortsatt.

Vad har du för vision och målsättning med Makrillarna?

-Jag vill att vi skall bli ännu fler medlemmar så att vi kan stötta GAIS än mer än det vi gör idag. Som supporterförening skall vi stötta laget rent moraliskt på läktaren, men även ekonomiskt. Något jag tycker är väldigt viktigt är stödet till akademin. Därför har vi nyligen skänkt 12 000 kr till akademin i ett projekt som drivs i GAIS intressenters regi.

Slutligen, hur slutar GAIS i tabellen i år?

-Vi hamnar på en hedersam 6:e plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *