#visadinafäger

En digital folkfest för att visa vilkets lags färger som ligger just ditt hjärta närmast.
Ungefär så kan man beskriva kampanjen #visadinafäger i sociala medier. Supporterklubben Makrillarna uppmanar dig att lördagen den 24 april kl 12 delta för att visa kärleken till klubben i vårt hjärta i synnerhet och därmed också kärleken till fotbollen i allmänhet.
För andra året i rad har elitserierna, däribland superettan, startat utan någon publik på plats. Självfallet saknar vi alla den stämning och den atmosfär som normalt sett brukar råda inne på arenorna där vårt kära Gamla Ullevi är en.
För att visa supporterskapets betydelse uppmanar klubbarna i allsvenskan, superettan, damallsvenskan, elitettan, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att visa att vi finns, och att vi vill bli sedda.
Uppmaningen är att lördagen den 24 april via kampanjen #visadinafärger i sociala medier låta alla supportrar visa vilket lag som betyder mest för just dig.
Vi citerar kampanjens initiativtagare Svenska Fotbollssupporterunionen:
”Elitfotbollen skapar ett sammanhang för så många av oss. Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan.
Elitfotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge och våra elitligor är att betrakta som en kulturinstitution. Supportrarna är grunden för vår existens.
Det är viktigt att vi visar vilka vi är som står upp för vår inhemska fotboll. Vi är ett tvärsnitt av befolkningen. Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många.
Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats, så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *