När GAIS reste upp till Östersund fick vi till oss andra atleter till årsmötet

Damen före Kurre Hamrin i Hall of Fames lista för Svenska Fotbollsförbundet innehas av Anette Börjesson. Denna allsidiga gaisare har 6 SM-guld i fotboll och 13 st i badminton, 3 cupsegrar och årets fotbollstjej 1982. Men det är EM-guldet 1984 som blev genombrottet & GAIS damer fick över ”Nettan” för att 1985 både nå SM-final och Cupfinal. S:a 2 silver, 52 matcher och 13 mål för liberon. 

Hon fick Kultpriset och agerade förtjänstfullt som prisutdelare bl.a till en fighter inom handbollen, nämligen storväxte Mikael Franzén. Han vann 7 SM under 10 raka finaler därefter blev det tre guld som tränare för Sävehof och senast 2014 med Alingsås. Han är något av Mr Final då han regelbundet har förekommit i SM-finaler. I fotboll har han SM-silver i inomhusfotboll och en Gothia Cup final- plats med Kungsbacka. 1987 insåg han att GAIS var laget för honom och han står gärna i klacken. Han gillar Samir Bakaou och Lenna Kreivi och tog alltså emot tunga Jompas Atletpris för 2019. 

Anette Börjessons Pris Dagen till ära stiftade vi in Anette Börjessons Pris som gick till en allsidig tjej som deltagit i flera idrotter som fotboll, innebandy och nu med lyckat resultat I futsal med GAIS damer: Malin Fors. 

sdr

Hon har spelat sju säsonger i Allsvenskan, representerat Sverige F17 2 gånger och är nu i SM-final i futsal där vi möter Blåvitt i kampen om guldmedaljerna. Forzan är engagerad och hyllar lagandan. 

Hedersmakrillen Hedersmakrillen erhöll GAIS bäste spelare förra året som räddade oss i flertalet matcher nämligen målvakten Marko Johansson. Han kunde inte komma från Mjällby men vår gäst Aiden Harvey från    A-laget som rehabtränar kunde ge oss en bild av Marko. Han var högljudd och ambitiös ända från omklädningsrummet och ut på plan men med 32 matcher i U-Landslagen sedan 2013 förklara det. 

Klubbpriset Det delades även ut Klubbpriser för goda insatser genom åren och här fick en medlemsvärvare av rang dvs Tommy Levin, smaragden som kvitto på flitigt arbete. Han var ideellt aktiv i GAIS Bandy då han hade en bakgrund som bandymålvakt i Bagaregården. Såg sin första GAIS-match 1960 på Ullevi. 

sdr

Diplom från supporterklubben tillföll även Helene Björk fd Johansson som kom fram samtidigt som Nettan och delade således upplevelserna i fotbollen. Som spelare avgjorde hon EM-bronsmatchen 1989 i förlängningen mot Italien och det blev EM-guld 1984, VM-brons 1991 och spel i GAIS mellan 1984 till sammanslagningen 1993 med Jitex som blev JG93. Hon är också GAIS främsta landslags-spelare alla kategorier med 88 landskamper. På herrsidan har Rune Wenzel 30 A-landslagsmatcher tillika vår Kurt Axelsson men han tillhörde Brugge mestadels. Med tanke på fallna spelare hade vi en tyst minut för Leif Andersson, Kent Grek, Rolf Lundh och Anettes pappa Kenneth Börjesson där även mångårige Gaisarn Claes Svensson och sponsorn med stort hjärta Åke Ekstrand ingick. Let’s go 2020.       

cof

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *