En av våra grundare har gått ur tiden

De allra flesta har redan nåtts av den tråkiga nyheten att Åke Lindegarth lämnat jordelivet efter en tid av sjukdom. Vi vill med detta uppmärksamma Åke med ett par rader.

För många unga gaisare kanske inte Åke var speciellt känd. Åtminstone inte fram till hans död då vi sett flertalet supportrar, medier och inte minst GAIS själva lyfta fram Åke och hans bedrifter under hans tid som gaisare. Förutom hans stora involvering i det som då kallades “fotbollssektionen” och det som idag är GAIS var Åke även ordförande i handbollssektionen samt vice ordförande i ishockeysektionen. Utöver detta var han även med och startade GAIS Supporterklubb Makrillarna.

Det råder alltså inget tvivel om att Åke var mycket involverad på många olika fronter inom GAIS och han gjorde det med framgång, i synnerhet i fotbollssektionen där han knöt till sig många välkända namn till klubben. Bland annat spelare som Sten Pålsson, Hasse Johansson, Kurt Axelsson och Janne Olsson.

Minnena av Åke var som sagt många. Han återkommer flertalet gånger i tidningen “Makrillen” under 60- och 70-talet där vi till exempel i nr 1 år 1967 kan läsa om när GAIS var på besök i Egypten och där Åke återfinns på många fotografier med pyramiderna i bakgrunden. Även många supportrar har delat med sig av sina minnen av Åke. Bland annat skriver Bertil Jagebro; “Tack för allt du gjort för Gais o för mig o många andra idrottsengagerade ungdomar. För oss unga som Helmer Englund grundutbildat, blev du den store förnyaren i Gais.Alltsedan Du gick in i styrelsen på årsmötet i Folkets hus vid Järntorget 1960 blev det bara uppåt för Gais. När jag talade med dig för ett halvår sedan. Då tackade jag dig för att du blev min förebild och inspirationskälla.”

Vi vill med detta tacka Åke för hans engagemang i föreningen och skänker en tanke till anhöriga. Vila i frid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *